Sieraden schoon maken

Alle sieraden van ASJEWAH zijn van echt zilver. Zilver heeft van zichzelf een prachtige glans. Om lang van jouw sieraden te genieten geven we je graag een paar tips. Tips voor het mooi houden, onderhouden, schoonmaken en dragen van zilveren sieraden.

Tip 1
Zorgvuldig opbergen
Berg de sieraden veilig op in een luchtdichte verpakking, zoals een afgesloten zakje met een sluitstrip. Probeer tijdens het bewaren de sieraad zo min mogelijk in aanraking te komen met de lucht.

Tip 2
Oppoetsen met poetsdoek
De meest veilige optie voor het reinigen van jouw sieraden is het gebruik van een zilverpoetsdoek. De poetsdoeken zijn erg zacht, zodat ze geen krassen achterlaten. De poetsdoeken bevatten speciale stoffen, zodat de aanslag gemakkelijk kan worden verwijderd. Je kunt de poetsdoeken gebruiken tot ze helemaal zwart zijn geworden.

Tip 3
Alluminiumfolie en soda
Leg in een bakje een laagje aluminiumfolie met een schep soda en vul dit bakje met kokend water. Dompel vervolgens het sieraad onder in het hete sopje, haal het zilveren sieraad eruit en spoel het af onder de koude kraan. Wrijf het sieraad op met een zachte doek.

Tip 4
Doe je sieraden als laatste om
Doe je sieraden pas om nadat je deodorant, bodylotion, make-up, haarlak of parfum hebt aangebracht. Stoffen in cosmetica kunnen de sieraden aantasten. Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen zodat de stoffen al goed zijn opgenomen door de huid en het sieraad niet beschadigen.

Tip 5
Pas op met ruw werk
Draag nooit sieraden tijdens huishoudelijk werk, ruw werk of bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen en/of slijten door bepaalde schoonmaakmiddelen en door hard stoten. Daarnaast bestaat de kans dat je de sieraden verliest.